you’ll probably move right through me on my way to you

k2isin hiljuti Picasso n2itusel ja pidin – sugugi mitte esimest korda elus – nentima, et kunsti ma ikka v2ga ei m6ista.

aga see polnud veel midagi selle k6rval, mis juhtus, kui otsustasin Mt Coot-tha reservaadis l2bida Aboriginal Art Trail’i. ma lihtsalt ei leidnud kunsti yles! seitsmest raja 22res leiduma pidanud kunstiteosest suutsin siiski neli tuvastada (ja yks mulle isegi meeldis), aga kui raja l6pus oleva “galeriini” (Aboriginal map of the whole site!) j6udsin, oleks tahtnud kisada, et kuningas on alasti. seal ei olnud mitte midagi! ainult silt, mis r22kis, millised t2htsad aborigeeni kunstnikud ja mille puhul kogu selle ilu on valmis maalinud.

loodus oli muidugi kaunis ja p2rast pikka kuiva j6es2ngi, kivide ja eukalyptide vaatlemist leidsin yhe kaljunuki alt k2ej2lje. v2lja n2gi nagu graffiti, aga hiljem muuseumis sain teada, et see ongi tyypiline aborigeeni kunsti element. okei siis. aga… yks k2ej2lg, viis kunstnikku ja nad kutsuvad seda galeriiks?!

Picasso oli selle k6rval poisike.

2 kommentaari “you’ll probably move right through me on my way to you”

  1. Seda aborigeenide kunsti ühendab valge inimese kunstiga ainult nimi. Suuremalt jaolt on sellel rituaalne tähendus ning selle väänamine galeriivormi, et valge turist vaadata saaks, on paras vägistamine. Peeter Lauritsal on selle kohta üks päris hea loeng Ööülikooli salvestuste hulgas.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: