you’ll probably move right through me on my way to you

k2isin hiljuti Picasso n2itusel ja pidin – sugugi mitte esimest korda elus – nentima, et kunsti ma ikka v2ga ei m6ista.

aga see polnud veel midagi selle k6rval, mis juhtus, kui otsustasin Mt Coot-tha reservaadis l2bida Aboriginal Art Trail’i. ma lihtsalt ei leidnud kunsti yles! seitsmest raja 22res leiduma pidanud kunstiteosest suutsin siiski neli tuvastada (ja yks mulle isegi meeldis), aga kui raja l6pus oleva “galeriini” (Aboriginal map of the whole site!) j6udsin, oleks tahtnud kisada, et kuningas on alasti. seal ei olnud mitte midagi! ainult silt, mis r22kis, millised t2htsad aborigeeni kunstnikud ja mille puhul kogu selle ilu on valmis maalinud.

loodus oli muidugi kaunis ja p2rast pikka kuiva j6es2ngi, kivide ja eukalyptide vaatlemist leidsin yhe kaljunuki alt k2ej2lje. v2lja n2gi nagu graffiti, aga hiljem muuseumis sain teada, et see ongi tyypiline aborigeeni kunsti element. okei siis. aga… yks k2ej2lg, viis kunstnikku ja nad kutsuvad seda galeriiks?!

Picasso oli selle k6rval poisike.

Advertisements

2 kommentaari to “you’ll probably move right through me on my way to you”

  1. Mart Says:

    Seda aborigeenide kunsti ühendab valge inimese kunstiga ainult nimi. Suuremalt jaolt on sellel rituaalne tähendus ning selle väänamine galeriivormi, et valge turist vaadata saaks, on paras vägistamine. Peeter Lauritsal on selle kohta üks päris hea loeng Ööülikooli salvestuste hulgas.

  2. Päikesejänku Says:

    Welcome to the club! Mul oli täpselt sama tunne eelmisel nädalal Picasso muuseumis :)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


%d bloggers like this: