but the clock’s held 9:15 for hours

Täna olen ma Tartus ja meeletus nohus. Tartu oleks nagu kodu, aga samas ei ole mul siin kusagil olla. Tahtsin tegelikult väikestele vendadele külla minna, aga sellise nohuga ei ole küll kena lasteaiaealisi ja nooremaid väisata, nii et… Tulin Eedeni kaubanduskeskusesse*, ostsin endale kollased dressipüksid, tellisin pubist tassi teed ja tunni internetti ja panin Norah … Loe edasi “but the clock’s held 9:15 for hours”

Täna olen ma Tartus ja meeletus nohus.

Tartu oleks nagu kodu, aga samas ei ole mul siin kusagil olla. Tahtsin tegelikult väikestele vendadele külla minna, aga sellise nohuga ei ole küll kena lasteaiaealisi ja nooremaid väisata, nii et… Tulin Eedeni kaubanduskeskusesse*, ostsin endale kollased dressipüksid, tellisin pubist tassi teed ja tunni internetti ja panin Norah Jonesi kõrvaklappidesse laulma.

Tee sisse segasin Coldrexi. Alguses võtsin niisama mingit nohutabletti**, aga siis sain aru, et tegelikult ma olen veel haigem, kui ma kartsin. Vastik on kodust eemal haige olla. Tahaks lihtsalt oma voodisse, oma teki alla, mõnd Narnia-raamatut lugema. Võibolla see ongi hoopis koduigatsus, mida ma tulutult püüan Coldrexiga ravida?

Jätkuvalt ma arvan, et kui ma miljoni võidan, siis ma kõigepealt hangin endale Tartusse kodu. Mingi koha, kus ma saaks alati olla, kui tahan. Kus oleks voodi ja raamaturiiul ja muusikamängija ja hambahari ja mõned riided alati olemas ja kus kunagi kedagi teist ees ei oleks, kelle segamise hirmus ei saaks sinna suvalisel ajal sisse astuda. Ses mõttes, et ma ei taha osta mingit suvalist kinnisvara ja seda välja üürida. Ma tahan kodu.

Ainult et ma ei võida miljonit. Kui ma just miljonimängu ei lähe, aga ma ei lähe, sest ma häbenen.

Eilne värskemat sorti tartumõte oli mul see, et ma suudan Tartut hoomata. Ma tean suvalises kohas olles, kuspool asuvad teised, olulised kohad. Tallinnas ma ei tule sellega toime, sest Tallinn on suur ja mul ei ole suunataju tegelt üldse ja mul ei ole olnud 17 aastat aega harjuda ja õppida seda linna tajuma. Ma vaatasin ükspäev kaarti, et aru saada, kuidas ma saan kõige otsemini töö juurest (Ahtri tn) arsti juurde (Kaupmehe tn), seda vahet on tegelikult mingi kilomeeter ainult, aga ma suudan alati mingi meeletu ringiga minna, sest ma ei saa aru, kuspool see on.

Tartut ma võiks armastada, kui ma ei tunneks end siin nii out of place.

———————————————————–
* kaubanduskeskus või asi. Ma arvan, et tegu on Eesti esimese Parklamaailmaga. Pargi maja ette või taha, alla või peale, risti või põiki. Seda pisikest poodi ei leia parkimismonstrumi tagant üleski, st pood paistab, aga sissepääsu ei ole võimalik leida. Nutt ja hala.

** Ravimvorm ja toimeaine sisaldus: SUDAFED tabletid on ümmargused ja punast värvi. Jah, nii on kirjas sellel infolehel, mid tuleb enne tarvitamist läbi lugeda!

One thought on “but the clock’s held 9:15 for hours”

  1. niikaua kui miljuni saad, tule telgi minu hoovi peal…soovitan eriti kirsiõitsemise seda proovida. kevadeti mõtlen, et peakski majast hoovi telki kolima…seal on palju mõnusam. ja tartu on tõesti üldsegi ülimõnus

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: