kes sind silitab kui ei tule und

Neile teie hulgast, kelle jaoks detsembri teine pool ei ole kõige kiirem tööaeg aastas, järgneb meelelahutuslik matemaatikaülesanne: Milline on tõenäosus, et kui mu projekt ühes asutuses kestab täpselt viis nädalat ja ma intervjueerin selle jooksul umbes kümmet inimest, siis satun ma kolmega neist rääkima täpselt nende sünnipäevadel? Ise ma vastust ei tea ja lähema kahe … Loe edasi “kes sind silitab kui ei tule und”

Neile teie hulgast, kelle jaoks detsembri teine pool ei ole kõige kiirem tööaeg aastas, järgneb meelelahutuslik matemaatikaülesanne:

Milline on tõenäosus, et kui mu projekt ühes asutuses kestab täpselt viis nädalat ja ma intervjueerin selle jooksul umbes kümmet inimest, siis satun ma kolmega neist rääkima täpselt nende sünnipäevadel?

Ise ma vastust ei tea ja lähema kahe nädala jooksul välja arvutada ei kavatse ka:) aga mul on meeles, et sünnipäevadega sai igasugust üllatavat statistikat teha. Ükskord käisin ma (statistikaalasel) koolitusel, kus oli 30 inimest ja nende kõigi sünnipäevad olid eri päevadel ja sellise asja tõenäosus on mingi… null. Ma ei mäleta. Jube pisike igatahes.

4 kommentaari “kes sind silitab kui ei tule und”

 1. See. Sihuke asi ka veel, et eile oli siuke päev, et auto läbisõiduks näitas vastav instrument armatuurlaual 184184 km, postkastis oli kokku 2222 kirja, neist 11 lugemata ja 66 Deleted Items folderis ning kui ma selle kõik avastasin, tekkis riukalik mõte ja helistasin oma arvelduskontole (tead, see 1503-teenus) ja küsisin, et palju seal pappi on. Ja tead mis? Konto vastas malbe naisehäälega:”Teie konto vaba jääk on 3333 krooni 72 senti.” Ma kohe läksin ja kandsin need kuradi 72 senti oma Sampo kontole ära, et olekski selline ilus numbripäev.

  Ei jah, numbrid on teinekord ilusad ka.

 2. Kitty, mul on sulle üts palve.

  Võibolla oled seda juba teinud, praegu Su blog ega Madli edetabelid ei näita, et oleksid. Sinu Potteri-raamatute edetabel põhjendustega oleks hädatarvilik :$ Nüüd saab juba kuuekohalise tabeli teha ju…

  PS Ma olen siin haige old ja siis ma lugesin kah lõpuks paar raamatut läbi.

 3. Juhul kui intervjueerimine toimus kusagil 8. detsembri ümbruses, siis võib suure hulga sünnipäevnike kohtamise näol olla tegemist ‘8. märtsi sündroomiga’ (nimelt 3 + 9 = 12).

  Kimbuke lilli võib imesid teha.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: