mu aja ja elu lugu

Tõstsin koristamise käigus kõik neli ENEKEse köidet WC-sse. Kasu projektist on juba silmnähtav: * riiulisse tekkis LÕPUKS OMETI piisavalt ruumi, et aprillis Moskvast ostetud raamatud lauanurgalt ära panna; * sain teada, et f, š, z ja ž ei olegi võõrtähed, vaid võõrsõnatähed (kusjuures oma pedantsuses kontrollisin ma selle fakti kehtivast standardist üle, sest päris kindlasti … Loe edasi “mu aja ja elu lugu”

Tõstsin koristamise käigus kõik neli ENEKEse köidet WC-sse. Kasu projektist on juba silmnähtav:

* riiulisse tekkis LÕPUKS OMETI piisavalt ruumi, et aprillis Moskvast ostetud raamatud lauanurgalt ära panna;
* sain teada, et f, š, z ja ž ei olegi võõrtähed, vaid võõrsõnatähed (kusjuures oma pedantsuses kontrollisin ma selle fakti kehtivast standardist üle, sest päris kindlasti ei tasu uskuda kõike, mida nõukaaegne lasteentsüklopeedia väidab);
* edaspidi säästan end ja oma külalisi lootusetult vananenud seltskonnauudiste, naisteajakirjade, tootekataloogide ja püsikliendilehtede lugemisest. “Reservväelase teatmiku”, “Ametite klassifikaatori” ja Nailboard Magazine’i värskeima numbri jätsin siiski ENEKEste kõrvale alles – kõik nad on aegumatul moel õpetlikud.

Kui juba külaliste harimine eesmärgiks võtta – äkki peaks ÕSi ka sinna tõstma?

4 kommentaari “mu aja ja elu lugu”

  1. Tõsta jah ja torka kollased järjehoidjad igaks juhuks mõnda kohta vahele, noh, “basiiliku”, “õieti” ja “mõttetu” juurde näiteks. Hmm, ja “järgi” juurde pane kohe punane järjehoidja. Ma pole nädalate kaupa näinud ühtki blogijat seda sõna õigesti kasutamas.

  2. Oh, jätke. Eile kohtasin linna vahel Elisa reklaamplakatit, mis kandis endal uhkelt sõna “seenioritele”. Ei saagi aru, kas on sõna keskelt katki või on lõpust midagi ära jäetud. Tegelikult võiks hakata kõigile avalikus ruumis olevatele tekstidele õigekirjahindeid panema (nagu koolis), ainult et laiadele massidele mõistetavaks taandataks hinne valemiga (5-h)*X, kus h on hinne ja X mingi trahvinorm.

  3. vanaaegne (1999) ÕS lubab nii seenioridele kui seenioritele kirjutada ju. mis see nii pahasti oli nüüd?

  4. Seenioride käänamise loogika on selles, kas sõna „seenior“ hääldada kahe- või kolmesilbilisena. Mõlemad on lubatud, aga siis tuleb eelkäijate nupuvõttesse rabamisel ka järjekindel olla.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: