mu aja ja elu lugu

Tõstsin koristamise käigus kõik neli ENEKEse köidet WC-sse. Kasu projektist on juba silmnähtav:

* riiulisse tekkis LÕPUKS OMETI piisavalt ruumi, et aprillis Moskvast ostetud raamatud lauanurgalt ära panna;
* sain teada, et f, š, z ja ž ei olegi võõrtähed, vaid võõrsõnatähed (kusjuures oma pedantsuses kontrollisin ma selle fakti kehtivast standardist üle, sest päris kindlasti ei tasu uskuda kõike, mida nõukaaegne lasteentsüklopeedia väidab);
* edaspidi säästan end ja oma külalisi lootusetult vananenud seltskonnauudiste, naisteajakirjade, tootekataloogide ja püsikliendilehtede lugemisest. “Reservväelase teatmiku”, “Ametite klassifikaatori” ja Nailboard Magazine’i värskeima numbri jätsin siiski ENEKEste kõrvale alles – kõik nad on aegumatul moel õpetlikud.

Kui juba külaliste harimine eesmärgiks võtta – äkki peaks ÕSi ka sinna tõstma?

Advertisements

4 kommentaari to “mu aja ja elu lugu”

 1. Leeloo Says:

  Tõsta jah ja torka kollased järjehoidjad igaks juhuks mõnda kohta vahele, noh, “basiiliku”, “õieti” ja “mõttetu” juurde näiteks. Hmm, ja “järgi” juurde pane kohe punane järjehoidja. Ma pole nädalate kaupa näinud ühtki blogijat seda sõna õigesti kasutamas.

 2. Mart Says:

  Oh, jätke. Eile kohtasin linna vahel Elisa reklaamplakatit, mis kandis endal uhkelt sõna “seenioritele”. Ei saagi aru, kas on sõna keskelt katki või on lõpust midagi ära jäetud. Tegelikult võiks hakata kõigile avalikus ruumis olevatele tekstidele õigekirjahindeid panema (nagu koolis), ainult et laiadele massidele mõistetavaks taandataks hinne valemiga (5-h)*X, kus h on hinne ja X mingi trahvinorm.

 3. liis Says:

  vanaaegne (1999) ÕS lubab nii seenioridele kui seenioritele kirjutada ju. mis see nii pahasti oli nüüd?

 4. Raivo Says:

  Seenioride käänamise loogika on selles, kas sõna „seenior“ hääldada kahe- või kolmesilbilisena. Mõlemad on lubatud, aga siis tuleb eelkäijate nupuvõttesse rabamisel ka järjekindel olla.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


%d bloggers like this: