ma istun aknal ja küsin tähtedelt tasa nõu

Siin on nüüd nimekiri neist raamatutest, millele minu kodus enam ruumi ei jagu. Ma ei tahakski seda lähemalt kommenteerida, lihtsalt et ühel või teisel põhjusel ma neid enam lugeda ei taha ja võin ära anda, aga ma ei viitsi selle nimel üle mõistuse palju rabelda, et neist lahti saada. Kes mõnda raamatut endale tahab, annab … Loe edasi “ma istun aknal ja küsin tähtedelt tasa nõu”

Siin on nüüd nimekiri neist raamatutest, millele minu kodus enam ruumi ei jagu. Ma ei tahakski seda lähemalt kommenteerida, lihtsalt et ühel või teisel põhjusel ma neid enam lugeda ei taha ja võin ära anda, aga ma ei viitsi selle nimel üle mõistuse palju rabelda, et neist lahti saada. Kes mõnda raamatut endale tahab, annab märku ja siis me vaatame, kas me saame selle üleandmise kuidagi mugavalt korraldada. Cargobussi ja postiga saatmisega ei viitsi jamada. Need raamatud, mille vastu keegi huvi ei tunne lähema nädala jooksul või nii, lähevad Taaskasutuskeskusesse.

Max Perutz. I Wish I’d Made You Angry Earlier. Essays on Science, Scientists and Humanity – broneeritud
Peeter Puusemp. Graafiteooria elemente – võetud
Lauri Vahtre. Euroopa – päästepaat või uppuv laev?
Francis X. King. Ennustamine. Entsüklopeediline teatmeteos – võetud
Lemmit Kaplinski ja Elo-Mall Toomet. Õde ja vend – võetud
Roberta Angeletti. Etrusk Vulca – broneeritud
Hannu Mäkelä. Muinasjutt tüdrukust, kes otsis õnne – broneeritud
Voldemar Vitkin. Suguvõsa uurimine. Praktiline käsiraamat – broneeritud
Harry Brighouse. School Choice and Social Justice – võetud
Ilias Venezis. Aioolia maa – võetud
Roger Zelazny. Üksildane oktoobriöö – võetud
John Heilbron. Geometry Civilized. History, Culture, and Technique – broneeritud
Tom Stone. Suvi Kreeka tavernis – broneeritud
Ira Lember. Musta kaarna küüsis – broneeritud
Jutta Treiber. Järve mitu värvi – broneeritud
Wolfgang Hohlbein. Tüdruk Atlantisest – võetud
Robert Louis Stevenson. Ballantrae isand – võetud
Mariano Jose De Larra. Articulos De Costumbres
Wolfgang Hohlbein. Unustatud saar – võetud
Paul van Loon. Õuduste käsiraamat – broneeritud
Lilian Nattel. The River Midnight
Tore Janson. Speak. A Short Histrory of Languages (hardcover) – võetud
Harlan Ellison. Koletis, kes kuulutas armastust maailma südames – broneeritud
Leelo Tungal. Neitsi Maarja neli päeva (halvas korras, ilma kaanteta ja plekiline) – broneeritud
ja siis on veel üks Strugatskite jutukogu vene keeles, siin on “Inetud luiged” ja “Miljard aastat enne maailmalõppu” ja siis veel üks jutt, mille pealkirjast ma aru ei saa. – broneeritud

Ahjaa, kuigi ma ei tahtnud lähemalt kommenteerida, pean ma siiski hingelt ära ütlema, et

minu arust müstifitseeritakse raamatut kui niisugust üle. Olen oma elus päris palju halbu raamatuid lihtsalt minema visanud ja viskan veel.

4 kommentaari “ma istun aknal ja küsin tähtedelt tasa nõu”

  1. Nojah, mul olid selle raamatulisti suhtes kõrgendatud ootused vist. Mina ei leidnud siit midagi lugemisväärset. Igatahes, Kitty, on mul heameel, et oled otsustanud sellest vanakraamist vabaneda :)

  2. ma ei tea kus sa asud ja mismoodi teistes linnades, aga Tallinnas on olemas Hoiuraamatukogu (asub Suur-Sõjamäe tn), kuhu kõik raamatud heameelega võetakse. olen ise sinna paar korda viinud, sest tänu kolimistele sai raamatuid sorteeritud ning tekkis samamoodi ülejääk.

  3. oeh, sõbrad. jah, kas ma vähe olen kuulnud hoiuraamatukogust ja haiglatest ja sõjaväeosadest ja vanglatest ja antikvariaatidest ja muudest kohtadest, kuhu raamatuid võib viia.

    ma olen ka elanud üle kaks suuremat kolimist, mille käigus raamatuid on sadade kaupa üle jäänud, ja siis ma kaalusin kõiki neid variante. aga autot mul sel ajal ei olnud. ja no misasja, tellin takso, et kastide kaupa Vilis Lacise surematuid teoseid Mustamäelt Suur-Sõjamäele vedada? või kuidas? vat ei viitsi, lihtsalt ei viitsi sellise asjaga tegelda ja kõik!

    taaskasutuskeskus ruulib, sest sinna võib KÕIK ülearused asjad korraga ära viia. aga hoiuraamatukokku ma ilmselt ei satu, kuni sellele Kristiine keskusesse filiaali ei tekitata. nii igav olengi.

  4. ma olen nõus need veel broneerimata laste- ja noorsookirjanduse valdkonda kuuluvad raamatud võtma. ja ma olen nõus sind nendega külla kutsuma või ise külla tulema. valik on sinu :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: