shiny happy people

Kas keegi on aru saanud, mis saab elektroonilise kuukaardi kasutuselevõtul neist bussidest, kus juht ukse peal kõigi sisenejate pileteid kontrollib? Muidu hakkab ju olema nii, et kui kontroll tuleb, siis näitad talle pileti asemel ID-kaarti ja tema kontrollib isikukoodi järgi, kas sul pilet on. Aga kas meie bussis (ja näiteks kõigis ekspressides) tekib nüüd ukse peale kümneminutine saba igas peatuses, et bussijuht saaks kõigi sisenejate isikukoodid kuhugi sisse toksida? Või mis värk on?

Advertisements

5 thoughts on “shiny happy people

  1. Hmm, siis kui seda asja teles näidati (kui Tartus asi käima läks) mõõdeti seal aega, et kaua pileti kontrolliks kulub. Kontrollil oli vastav apastraat ning ühe pileti kontrolliks läks vist mingi 5 sekundit? Seega ma küll ei usu, et see asi nüüd nii väga hull on.

  2. No 5 sekundit on ka palju bussi ukse peal kontrollimiseks. Arvestades, et paberpiletit siiski lihtsalt näitad möödaminnes ja kui mõni vahel ei viitsi näidata ja bussijuht ikkagi tahab näha, siis tekib KOHE tropp uksele.

    Pealegi saab 5 sekiga ära kontrollida vist siis, kui ID-kaardi mingisse lugejasse lükkad, kas pole? Aga lastel hakatakse õpilaspileti pealt isikukoodi käsitsi sisse toksima ju… Sõnaga, kõigil elektroonilise pileti kasutajatel ei pruugi ID-kaarti olla.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s