i’m your dream make you real

Mitte et ma tänasel aktusel esimest korda elus oleksin tähele pannud, et suurem osa rahvast ei laula hümni kaasa. Vastupidi, kuna mu roll neil õnnetutel aktustel ongi just hümni ja Gaudeamust laulda, et ei tekiks piinlikku vaikust pidulikuimal hetkel, siis ma panen alati tähele, et peale koori laulavad veel üksikud lõpetajate vanaemad-vanaisad, publikus olevad teiste … Loe edasi “i’m your dream make you real”

Mitte et ma tänasel aktusel esimest korda elus oleksin tähele pannud, et suurem osa rahvast ei laula hümni kaasa. Vastupidi, kuna mu roll neil õnnetutel aktustel ongi just hümni ja Gaudeamust laulda, et ei tekiks piinlikku vaikust pidulikuimal hetkel, siis ma panen alati tähele, et peale koori laulavad veel üksikud lõpetajate vanaemad-vanaisad, publikus olevad teiste kooride lauljad ja siis muidugi hr rektor Keevallik ise, otse mikrofoni:) Ülejäänud liigutavad niisama suud. Kaasa arvatud tulevane rektor, mulle tundub.

Aga täna oli nii erakordselt masendavalt pikk aktus, et ma juurdlesin kohe tükk aega selle üle, kas inimesed siis
– ei oska hümni laulda (ei tea sõnu? ei pea absoluutselt viisi? ei tea viisi ka?)
– ei taha hümni laulda (riigivastased? vaenulike riikide kodanikud? ateistid, kes on põhimõtteliselt kolmanda salmi vastu?)
– ei taha hümni laulda, sest ei oska
– ei oska hümni laulda, sest ei taha
– ei tea, et see on hümn
– ei tea, et seda tohib kaasa laulda
– …?

edit: see variant tuli ka veel pähe, et äkki ei pea nad seda piisavalt pühalikuks ürituseks. Ma käisin jalkat vaatamas ja siis laulis küll staadionitäis rahvast hümni, kõvasti ja häbenemata…

5 kommentaari “i’m your dream make you real”

  1. Sõnu tean, viisi tean, aga ma lihtsalt ei oska laulda. Mis ei tähenda seda, et ma aeg-ajalt siiski ei laulaks, näiteks siis, kui lauljaid on palju ja keegi mind ei kuule.

  2. A mina ei saa pateetilisi laule üldse laulda, mul hakkavad kohe liigutuspisarad jooksma, mis jooksma, purskuvad silmist! Hääl hakkab värisema, tatt jookseb… Too strong for me:(

  3. a) kolmas salm ahju ja otsekohe!

    b) olgem ausad, see on tegelikult siiski ju Soome hümn

    c) viisipidamine ei tule just alati välja

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: