tunne ära tuul milles tulen taas

Septembri esimesed päevad veetsin ma pidevas hämmingus kõigi nende “õpetajad, kes muutsid mu elu” blogikannete üle*, nii et täitsa meelest läks üks isiklik ümmargune tähtpäev – 20 aastat tagasi läksin ma esimesse klassi.

Omamoodi selle tähtpäeva tähistusena kukkus välja mu eilne impulssotsus – lasin endale tuka ette lõigata ja näen nüüd välja umbes selline, nagu oma esimese õpilaspileti fotol. Just, 20 aastat noorem. Lisaks on viimastel päevadel kuueaastase tasemele langenud ka mu sotsiaalne võimekus ja emotsionaalne intelligentsus. Pole viga, homme saan seitse.

* – Ma ei mäleta oma kooliajast, et mulle oleksid õpetajad väga olulised olnud. Kui teised räägivad hardalt sellest, kuidas nad õppisid muidu ebameeldivat ainet hoolega, sest õpetaja oli nii hea, siis mul oli pigem vastupidi – ma sain päris hästi läbi igasuguste ebameeldivate õpetajatega, kui mulle nende ained meeldisid. Tundub, et see oli vastastikune – inimesena poleks enamus mu õpetajaid mind vist väga talunud, aga asjast huvitatud õpilasega on ikka tore asju ajada, nii et ma meeldisin neile päris hästi.

Suurepärane näide õpetajate sarmi nullmõjust mulle on põhikooli ajalugu – kes teab, see teab, kui lahe õpetaja meil oli. Ja millal mina õpiku esimest korda lahti tegin – sel suvel:)

Advertisements

2 kommentaari to “tunne ära tuul milles tulen taas”

  1. öö Says:

    palju lilli õnneppäevaks kah siis, või kuidas see oligi.

  2. rivo Says:

    õnnitlen ka tähtsal päeval.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


%d bloggers like this: