my summer wine is really made from all these things

Kuna rokkfestivalid, alkohol ja muud noorte inimeste meelelahutused mulle enam üldse pinget ei paku, olen viimasel ajal pühendunud põhiliselt kokakunstile. Käin paar korda nädalas turul, ostan igasugust maltsa kokku ja siis surfan ööd otsa veebis, et teada saada, kuidas sellest maitsev ja tervislik toit teha. Siinkohal valik mu viimase aja lemmikleidudest:

Thredahlia: kuidas ise jogurtit teha

Thredahlia: põld-võõrkapsas, spargel ja spinatiomlett (muide, “põld-võõrkapsas” on mu uus lemmiksõna eesti keeles!)
Thredahlia: kodune müsli
Katt: maailma parim läätsesupp (ma panin tomatimahla asemel purustatud tomatite konservi. ja räägivad, et sama asi kookospiima ja ingveriga on ka hea – peab proovima.)
Nami-nami: hapuoblikasupp

Ükspäev proovisin ära suusõnaliselt saadud vihje ja marineerisin kanafileed Võhu meeveinis. Kõlbas grillimatagi süüa, grillituna oli lausa hea. Okei, ma teen sellest korraliku retsepti ka teile:

1 kg kanafileed
1 pudel meeveini
soola

Segada sool veini sisse, valada kanafilee tükkidele. Lasta ca 1 ööpäev marineerida. Grillida või praadida pannil.

Täna keetsin maasikamoosi ka – ma tean küll, et moosi keeta pole sügavkülmikuajastul üldse enam popp, aga mulle meeldib, noh. Tegin hea hapu moosi, rabarberite ja kaneeli ja inveriga.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s