#45 Uus klassisüsteem

Nagu ikka, toimuvad suured sotsiaalsed vapustused ajal, mil mina olen puhkusel ja levist väljas. Seekord tulin tagasi ja avastasin, et vahepeal on brittide jaoks välja mõeldud terve uus klassisüsteem. Lühidalt siis, vana hea töölis-, kesk- ja kõrgklassi asemel on meil võimalik end nüüd paigutada tervelt seitsmesse lahtrisse, mis peaks väljendama kolme mõõdet: majanduslik, sotsiaalne ja kultuuriline.

Õnneks on juba jõutud valmis teha ka klassikalkulaator, millega on päris lõbus mängida. Esimese asjana tuvastasin rõõmustava asjaolu, et mina olengi eliit! Sellega on ainult üks konks – suurem osa mu sotsiaalsest kapitalist, mille näidikud tõesti üsna põhja sain aetud, asub Eestis. Kas see loeb? Kui ei loe, siis olen hoopis technical middle class. Veel – sissetulekut küsib see kalkulaator majapidamise kohta. Kui ma elaksin üksi, oleksin emergent service worker (sõltumata sellest, kus riigis mu sõbrad elavad) ja see klass asub, khm, skaala teises otsas…

Kui leidub veel 20 minutit vaba aega, siis saab teha läbi ka põhjalikuma küsitluse samal teemal. Seal kahjuks peab registreeruma ja teist korda uute andmetega katsetada ei saa, aga eliit-minu tulemus oli selline:

class

 

vot, kuhu viib see, kui vahel balletti vaatamas käid, isegi kui käetugede eest alati maksta ei jaksa!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


%d bloggers like this: