#46 Teatrisoovitusi kevadeks 2013

Mu sõbrad-tuttavad on hakanud talveunest ärkama ja kevadisi Londoni-nädalavahetusi planeerima. Ja kuna mu kultuuritarbimine on mäletatavasti suurem kui kogu ülejäänud Briti elanikkonnal, siis võin end lugeda küll piisavaks autoriteediks, et jagada soovitusi selle kohta, mida siin lähiajal teatrites toredat vaadata oleks. Kui ma kõike ka ise näinud pole, siis arvustusi loen ikka iga päev:)

Niisiis, järgneb K ja S küsimuste ja eeldatavate eelistuste põhjal koostatud nimekiri, täiendatud ja parandatud trükk. Disclaimer: pileteid ei pruugi olla saada või nad võivad olla kallid; ja ostmisel (veebist saab) pidage siis ikka silmas, et lava ka paistaks.

* Matilda – see on mitu aastat olnud ja on vist ikka veel West Endi kõige popim muusikal ja minu meelest on ta nii haipi kui piletihinda täitsa väärt. Üks-ühele Roald Dahli raamatu järgi ta just pole tehtud, aga piisavalt. Laulu, tantsu ja tulevärki jagub kõvasti ja muidugi on tegu kogupereetendusega.

* Lion King – ma pole ise vaatama jõudnud, aga see on teine suurejooneline muusikal, mida väga kiidetakse. Siin on nt Eva oma pere muljeid jaganud. Lastele kindlasti paras.

* Peter and Alice – see on vist küll välja müüdud, sest tsekkige peaosatäitjaid! Tuleb välja, et see, et M surma sai, oli hoopis mingi filmitrikk ja proual on nüüd aega teatris mängida koos Q-ga. Mina ausõna ei ostnud oma piletit mitte näitlejate vaid loo pärast, sest mind on igasuguse briti lastekirjanduse klassikale viitamisega väga lihtne võluda. Aga see küll mingi lastekas pole, suht tõsine draama.

 The Curious Incident of the Dog in the Night-Time – 8 Olivieri auhinna (Briti kõige ägedam teatriauhind) nominent, k.a. aasta parim uus tükk. Saame näha, aga see on jälle üks algtekst, mis mulle on sügavat muljet avaldanud. Väikestele lastele ei sobi, aga (vara)teismelisega võiks minna juba küll.

Aitab ka. Järgmises osas: minu lemmikmuuseumid ja selle kevade parimad näitused Londonis.

3 kommentaari “#46 Teatrisoovitusi kevadeks 2013”

  1. dog in the night-time sai just eile 7 Olivieri auhinda, mis on sama palju kui Matilda, millest võime ehk järeldada, et on umbes sama hea.

  2. Jaa, see “dog” meeldis mulle ka. Nüüd näideldakse seda siin pära-euroopas kah, peakski (lastega) vaatama minema.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: