#70 Kreegid ja veel marjanimedest

Ajalehtede kokanduslisade ja Wikipedia abil õppisin ükspäev jälle uue ingliskeelse sõna – damson on kreek (Prunus domestica subsp. insititia). Sellega seoses meenus, et lubasin teada anda uudistest mustikanimerindel. Palun, Marise abiga selgus, et meie mustikas on tõesti bilberry (Vaccinium myrtillus); blueberry (Vaccinium corymbosum) on see, mida me kutsume kultuurmustikaks, ametlikult on tema nimi kännasmustikas. Teate – pärismustikast suurem, natuke vähema maitsega, ei tee suud siniseks. Ja sinikas omakorda on bog bilberry ehk northern bilberry ehk Vaccinium uliginosum. (Ma tean imevähe nii ladina keelest kui taksonoomiast, aga tänatud olgu mõlema olemasolu, sest muidu ei suudaks küll erinevate keelte vahel otsi kuidagi kokku viia.)

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


%d bloggers like this: