but tomorrow may rain so i’ll follow the sun

Ükspäev väitis Merit, et märts olevat Eestis kõige päikesepaistelisem kuu. Olevat temal meelde jäänud kusagilt lapsepõlvest selline koolitarkus. Esmapilgul tundub see täiesti usutav, sest vaadake kui palju päikest on viimastel nädalatel olnud! Järele mõeldes, kuidas saab märtsis olla rohkem päikest kui näiteks juulis? Arvestades kasvõi päevade pikkuste erinevusega.

The Weather Network räägib, et kuigi päikesepaistet tundides mõõdetuna jagub meil siin suvekuudesse siiski üle kahe korra rohkem (Tallinna kandis juuli 279 tundi vs märtsi 126 tundi), on märtsis tegelikult päris vähe päevi, kus sademeid oleks vähemalt millimeetri jagu. Tallinnas 8 ja Tartus 7 päeva kogu kuu kohta. See võiks ju väga üldiselt tähendada, et ülejäänud 23-24 päeva on päikeselised. Juuli-august ei saa küll nii hea tulemusega uhkeldada. Vat.

(Tegu on statistikaga aastatest 1961-1990. Ja kui kellelgi on mu interpretatsiooni kohta midagi asjalikku öelda, siis oleks ju tore:) Seda, et on olemas “pilves sademeteta ilm”, tean ma ise ka. Aga on ju huvitavad numbrid?)

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s