no kuhu jooksed sa teist elu sa ei saa

See häda on minuga tõesti, et vanainimestele ma trollis istet pakkuma ei kipu (vt eelmise sissekande esimest kommentaari). Ükspäev sain selle eest vanainimestelt noomidagi. “Devuška, tšitatj nada doma,” õpetas üks tädike, ja seletas siis edasi, et hoopis vat sellele baabuškale siin tuleb istet pakkuda. Aga kõnealune baabuška oli just hetk varem minu kõrvalt istumast püsti … Loe edasi “no kuhu jooksed sa teist elu sa ei saa”

See häda on minuga tõesti, et vanainimestele ma trollis istet pakkuma ei kipu (vt eelmise sissekande esimest kommentaari). Ükspäev sain selle eest vanainimestelt noomidagi. “Devuška, tšitatj nada doma,” õpetas üks tädike, ja seletas siis edasi, et hoopis vat sellele baabuškale siin tuleb istet pakkuda. Aga kõnealune baabuška oli just hetk varem minu kõrvalt istumast püsti tõusnud ja ütles sellele õpetama kippunud tädikesele, et las laps loeb. Vat seda olukorda võib küll juba iseloomustada sõnaga “kämp” :)

2 kommentaari “no kuhu jooksed sa teist elu sa ei saa”

  1. ennevanasti, kui ma ikka bussiga sõitsin, juhtus alailma seda, et mutid läksid omavahel bussis kaklema, sest kumbki teadis paremini, kuidas laps peaks viisakalt käituma.

  2. minul on elus olnud kaks olukorda, kus mulle minu meelest võiks istet pakkuda. pensionil, võite isegi arvata, pole ma olnud.

    aga pärast tsikliavariid, kui pidin perearsti juures jalga sidumas käima ja teosammul praktiliselt ainult paremal jalal ilma abivahenditeta liikusin, siis hüppas suht tühjas bussis küll kaks noormeest püsti. (ilmselt aitas kaasa ka miniseelik mu seotud põlve kohal ja muidu napp rõivas. aga ilmad olid palavad ja pükse polnuks mu põlv ka pakasega enda vastas kannatanud.) olukord oli keeruline, sest ma eelistanuks mitte kumbagi nende pakutust, vaid hoopis niisama vaba kohta. võtsin siiski viisakalt ühe neist.

    teine oli siis padurasedana. aga siis eelistasid inimesed mind ühistranspordis jõllitada kui väärakat. sest no kus seda enne nähtud et noorel naisel nii suur kõht on! päise päeva ajal! aga no see polnud ka enam buss nr 36, täis eesti tarmukaid noormehi, vaid kopli tramm, täis haisvaid vene vanainimesi. ja ma siis parem seisin.

    aga kui ma veel õismäel elasin ja iga päev kaks korda 20-40 minutit trollis veetsin, ajasid vanainimesed mind kurjaks. õppisin kiiresti, et mustad päikeseprillid, universaalne lahendus igas olukorras, aitab ka siin. ilmselt oli mu ilme nendega nii ülbe et keegi ei julgend arvata, et ma peaksin püsti tõusma. noh, kui mõni tõesti hädine peale tuli, pakkusin ikka ise istet. aga sellised tavaliselt ei tänitagi…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: