viivad tundmatusse rongid öös

Bucharest In Your Pocket väidab peatükis “Arriving in Bucharest” pealkirja all “By Bus” järgmist: Quite frankly, if you arrive in Bucharest by bus or coach then something, somewhere, has gone very wrong in your life, and no guide book in the world can help. ja ega nad tõepoolest ei üritagi aidata, sinna see peatükk lõpeb. … Loe edasi “viivad tundmatusse rongid öös”

Bucharest In Your Pocket väidab peatükis “Arriving in Bucharest” pealkirja all “By Bus” järgmist:

Quite frankly, if you arrive in Bucharest by bus or coach then something, somewhere, has gone very wrong in your life, and no guide book in the world can help.

ja ega nad tõepoolest ei üritagi aidata, sinna see peatükk lõpeb.

ma olen ühe korra rumeeniasse bussiga sõitnud küll. õnneks ainult budapestist cluj-napocasse, aga kollane ikarus suutis selle 275 km peale kaheksa tundi kulutada. see oli mu elu pikim öö ja pärast piiriületust (bussijuht korjas kõik passid kokku ja piirivalvur jagas need tagasi, kutsudes kõiki nimepidi, ainult minu kohta öelda “graždan estonii”) tekkis mõneks ajaks kirjeldamatult ebamaine tunne – ma lihtsalt ei suutnud uskuda, et see olen mina ja et ma olen ikka veel sellessamas maailmas, millega ma harjunud olen. aga siis tuli raadiost a-teensi “halfway around the world” ja haakis mind kenasti reaalsuse külge tagasi. rohkem enam ma ei olegi elus nii ära kaduda suutnud.

ahjaa, see bussisõit juhtus sellepärast, et mul oli teel rumeeniasse vaja käia läbi budapestis asuvast jugoslaavia (jajah) saatkonnast ja budapestist välja on ilgelt kehv hääletada. pilet ei maksnud ka suurt midagi.

aga kui ma peaks aastal 2007 uuesti selle sõidu ette võtma, siis oleks ma nõus, et midagi on elus ikka päris viltu läinud:)

One thought on “viivad tundmatusse rongid öös”

  1. Ma räägin sulle teinekord, kuidas on sõita rongiga (kui seda asja saab rongiks ülepea nimetada) Gorist Atskurisse. Seal oli ka korraks tunne, et midagi on väga valesti (sest mida me tegime jaamas, kus ei olnud jaamakorraldaja väitel 25 aastat mitte ühtegi turisti rongi pealt maha astunud?).

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: