Antiikolümpia sünnilinn Ateena peale solvunud

Antiikolümpia sünnilinn Ateena peale solvunud – Eesti Päevaleht Online Ma hakkasin ette kujutama, kuidas see on, kui üks linn teise peale solvub. See võib päris jube olla, ma ei tahaks igaks juhuks seal linnas sel hetkel olla… Arutasime Jakoga, milline võiks olla seos linna emotsioonide ja linnas olevate inimeste emotsioonide vahel. kas inimeste solvumine toob … Loe edasi “Antiikolümpia sünnilinn Ateena peale solvunud”

Antiikolümpia sünnilinn Ateena peale solvunud – Eesti Päevaleht Online

Ma hakkasin ette kujutama, kuidas see on, kui üks linn teise peale solvub. See võib päris jube olla, ma ei tahaks igaks juhuks seal linnas sel hetkel olla…

Arutasime Jakoga, milline võiks olla seos linna emotsioonide ja linnas olevate inimeste emotsioonide vahel. kas inimeste solvumine toob kaasa linna solvumise või vastupidi? Või on need asjad teineteisest sõltumatud? Äkki solvub lihtsalt infrastruktuur. Teed ja majad ja värgid.

Teine variant on muidugi, et kui kõik inimesed linnas ühte ja sama emotsiooni tunnevad, näiteks solvuvad, siis saabki öelda, et linnal on see emotsioon. Aga see ei ole nii huvitav.

Tasub tähele panna, et Eesti linnade üksteise peale solvumist pole palju ette tulnud (minu teada). Jako pani selle põhjamaise temperamendi arvele ja küllap tal on õigus. Lisaks siia veel rahumeelse probleemide lahendamise oskuse – kas Eesti linnad tülitsevad selle üle, kes saab pealinn olla? Ei. Meil on kõik linnad pealinnad – suve-, talve-, veini- jne. Kreeklased võiks meist eeskuju võtta. So what, et Olümpia ei saa olla olümpialinn (olüm-pialinn? nagu mingi murdes pealinn), hakaku siis näiteks kivipealinnaks. Ma käisin seal ükskord ja jubedalt oli kive, nii et see sobiks:)

Ja siis on veel sõpruslinnad. Kuidas tekib sõprus kahe linna vahel? Mis saab, kui sõpruslinnad omavahel tülli lähevad? Jessas, Eesti Päevaleht on mulle jälle uue maailma avanud!!!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: