kari suvalisi tobedusi reas mõni paberil ja mõni olgu peas

Kui ma julgeks religiooni teemadel avalikult sõna võtta, siis ma kirjutaks oma tänasest ideest selle kohta, kus Lutheril asjad valesti läksid ja miks oleks parem, kui piibel oleks jäetud maakeeltesse tõlkimata. Ja muudest asjadest, mis mu mõtetes sellega seonduvad. Aga ma ei julge:)

Seda kirikulõhe asja pole ma ka ikka veel jõudnud selgeks teha endale.

Ma tean nii imelikke asju vahel. Ja teisi asju jälle ei tea, mida võiks teada. Näiteks on mul peas saksakeelne meieisapalve (eestikeelne ka muidugi) ja ladina keeles Ave Maria ja enamus missatekste (või kuidas neid gloriaid ja credosid ja agnusdeisid ja asju kutsutakse üldise nimega?), aga jah, ma ei tea eriti täpselt, kes ja milleks neid kasutab ja mida teevad need, kes ei kasuta. Ma tean, milline on Bosnia-Hertsegoviina rahvastiku etniline jaotus, aga ei teadnud eilseni, kus täpselt on Afganistan:P (oeh, mul on ikka piinlik selle viimase pärast). Ma tean OSI seitsmekihilise mudeli kõigi kihtide nimesid, aga ei tea, kummale poole tulemüüri käib veebiserver. Mõttetu tsikk, ausalt!

Advertisements

Üks vastus to “kari suvalisi tobedusi reas mõni paberil ja mõni olgu peas”

  1. Krahv Says:

    Kitty, PALUN kirjuta sellest, kuidas asjad TEGELIKULT on ja mida õnnis Lutherus valesti tegi. Ja see Piibli-asi huvitab mind samuti. Saaks kah ometi viimaks teada, milles värk ja kus see viga on tehtud. 10 aastat usuteaduskonda on jätnud sellele vastamata, Kittyke, sa oled mu viimane lootus. Kitty, avita!

    Ma olen sel puhul nõus isegi su blogi lugema :)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s


%d bloggers like this: