#1 Naelamees

Naelamees pole muidugi mingi sõna tegelikult. Niiviisi me kutsume neid mehi, kellelt me kogu oma puu- ja köögivilja ostame. Minu meelest alguses oli kasutusel ka “kausimees”, sest neil on kraam kaussides ja iga kausitäis maksab ühe naela.

Naelamehe puuvili on kõige odavam ja samas kõige värskem – supermarketis on kallim ja väikestes poodides veel eriti palju kallim. Naelamees on praktiliselt eranditult pakistani päritolu. Naelamees viskab tühjakssaanud kausi efektse vindiga kuskile leti taha täpselt eelmise kausi sisse. Naelamees seab oma leti üles kuskile mugavasse kohta inimese käigutee peale (nt suurest supermarketist üle tee) ja vastu õhtut muutub naelamees väga heldeks ja hakkab kauba peale kotti viskama puuvilju, mis homme (mõnel juhul ka täna:P) enam kindlasti müüa ei kõlba.

Eile peatusin koduteel ühe juba tuttava naelamehe juures, et osta kaks kaussi (ca 10 tk) apelsine, üks kauss mangosid (see teeb kolm väiksemat mangot; kui on suuremad, siis neid on kaks), kauss paprikaid (kolm keskmist) ja kauss porgandeid (umbes kilo). Arve oli viis naela, nagu ette nähtud, aga naelamees varustas mind veel kahe väikse paprika, ühe baklažaani, nelja apelsini, kahe ananassi ja nelja suure mangoga. Vot selline mees on naelamees.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: