et me mets ei läheks metsa

Ma ei ole ikka veel hästi aru saanud, kas see on ainult lastesaatetootjate või siis äkki hoopis kõigi täiskasvanud inimeste kuri vandenõu, et lapsi peab piinama nõmedate küsimustega. Jah, ma vaatasin jälle Laulukarusselli. “Kati laulab kooli mudilaskooris ja oma klassi ansamblis, käib jalgpalli- ja iluuisutrennis ning vanaisaga jahil. Kati, kelleks sa saada tahad, kas lauljaks, jalgpalluriks, iluuisutajaks või jahimeheks?” Ma kujutan ette, et vaene Kati mõtleb selle peale meeleheitlikult: “whatever, peaasi, et ma kunagi nii suureks ja lolliks ei saa kui Electra!” Ma olen kindel, et Kati tahaks tegelikult saada müüjaks, õpetajaks, kosmonaudiks (no ok, see vist ei ole enam väga in), presidendiks, emaks, programmeerijaks, mida iganes. Aga ei, loomulikult peavad seitsmeaastase eluunistused olema rangelt piiratud sellega, millise ringi või trenni ajad tema tunniplaaniga kõige paremini sobisid.

Laulavad nad see-eest ilusasti:)

Ja mis puutub metsasse, siis vabatahtlikud saavad ka istutada. Kui vahtrat ei anta valida, siis ma võtan männi. Nüüd peab ainult välja mõtlema, kuidas ma saan selle männi piisavalt omaette istutatud. Suur puudus on headest ronimispuudest.

Advertisements

2 thoughts on “et me mets ei läheks metsa

  1. See ongi mingi üldine vandenõu. Selle koodnimetus on umbes Laste Mõistuse Ja Taiplikkuse Maksimaalne Alahindamine ja sellega on ühinenud suurem osa täiskasvanuist. Kati kindlasti on seda juba aastaid talunud. Ma pakun näiteks, et kui Kati oli nii kolmene, siis aegajalt tuli naabritädi külla ja ütles, et “oi, Kati, mina olen kuulnud, et sa oskad ise kingapaelu kinni siduda, äkki õpetad mulle ka”, ja kui Kati tädi lollaka mängu läbi nägi ja ei tahtnud tsirkuseahv olla, siis lõi Kati ema naabritädiga kampa ja kamandas, et “muidugi näita, siis saab naabritädi ka selgeks” ja “kui ei näita, siis naabritädi ei usugi, et sa üldse oskad siduda”, ja nii jäigi vaesele Katile kaks võimalust: vihast nutma hakata (mispeale ema oleks välja tulnud mõne täiesti idiootse teooriaga a’la “Kati on meil täna natuke väsinud”) või ikkagi nagu tola paelu kinni ja lahti siduda, et tädi saaks ahhetada, et milline intelligentne laps, ja Kati ema takka kiita, et jah, tõesti, nii taiplik ja. Jube.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s