kaksteist kurja hoovikõutsi siiski liig mis liig

Eile seisid toidupoe kassasabas minu ees noormees ja neiu. Nad vist pigem polnud sinna koos tulnud, aga olid lihtsalt poes kokku saanud – tuttavad, võibolla sõbradki. Maksid kumbki oma kauba eest eraldi ja hakkasid seda ka eraldi ära pakkima, neiu ladus asjad niisama käekotti, aga noormees võttis kassalindi otsast rullist kilekoti (sellise pisikese läbipaistva krabiseva, … Loe edasi “kaksteist kurja hoovikõutsi siiski liig mis liig”

Eile seisid toidupoe kassasabas minu ees noormees ja neiu. Nad vist pigem polnud sinna koos tulnud, aga olid lihtsalt poes kokku saanud – tuttavad, võibolla sõbradki. Maksid kumbki oma kauba eest eraldi ja hakkasid seda ka eraldi ära pakkima, neiu ladus asjad niisama käekotti, aga noormees võttis kassalindi otsast rullist kilekoti (sellise pisikese läbipaistva krabiseva, milliseid ma üle kõige vihkan, teate küll:), pani kraami kõigepealt sellesse ja siis seljakotti. Tüdruk ütles talle, et ärgu võtku kilekotti, poiss ühmas vastu “Tahan jah, et seljakott pärast haiseks.” Tüdruk söandas veel kommenteerida midagi selle kohta, et see kilekott visatakse ju kohe ära ja et see on raiskamine, mille peale poiss ütles talle üleoleval toonil “Kuule sina, roheline,” irvitas natuke ja kõndis head aega ütlemata minema.

Täitsa selline tavaline lugu. Aga miks see mulle meelde jäi – sest sellel poisil oli seljas UNICEFi särk ja ma tabasin end mõttelt, et kuidas saab sellise särgiga inimene niiviisi suhtuda ja, mis olulisem, nii vastikult käituda.

Inimesi vaadata on huvitav, aga enda eelarvamusi märgata veel palju põnevam. Ega ma polegi suutnud välja mõelda, miks ma arvan, et kui inimene lapsi armastab, siis peab ta loodusest ka hoolima ja teiste inimeste vastu viisakas olema. (Või miks ma üldse eeldan, et UNICEFi särgiga poisil on UNICEFi enda või selle ideoloogiaga mingit pistmist.)

Kuna nagunii keegi hakkab mulle nüüd seletama, et seljakott ju hakkabki haisema, kui sinna toitu panna, siis täpsustan, et noormees ostis põhiliselt saia. Kilepakendis, nagu meil vist kogu sai poes on. Aga see polnud üldse loo point, eks ole.

One thought on “kaksteist kurja hoovikõutsi siiski liig mis liig”

  1. kui vastik poiss – võttis just sellise pisikese, läbipaistva ja krabiseva kilekoti, milliseid sa üle kõige vihkad. ai-ai-ai.

    aga ise kütad ühe linnaskäiguga auto päratorust nii palju naftat õhku, et sellest oleks kohe mitu ilusat suurt ja piltidega kilekotti saanud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: