kas oli kevad või oli sügis mäletan loikudel klirises jää

Mäletan, ükskord oli üks pidu… ah, ma tõesti ei mäleta, mis pidu see oli, igatahes peeti seda P isa suvilas, kellaaeg oli hommikupoole ööd ja ma üritasin tagatoas magada, samal ajal kui P ja K eestoas viinavõtmist jätkasid. Nad tegid jubedat lärmi ja ma ei saanud sugugi und. Ühel hetkel otsustasid nad hakata tegema külmkapi inventuuri. Ainult et neil ei tulnud see sõna meelde – noh, et misasi see on, kui teed külmkapi lahti ja loed üle, mida ja kui palju veel juua on. Tükk aega nad jaurasid ja otsisid seda sõna ja ma ei mäletagi, kas ma ise karjusin selle neile lõpuks või tuli see pikapeale neile endile meelde või võibolla ei tulnudki meelde ja alles hommikul saadi aru, millest jutt käis.

Igatahes ma tegin ka täna kodus külmkapi inventuuri, täiesti kaine peaga. Ainult jookide osas, sest muud seal suurt nagu polnudki. Aga jooke oli selliseid:

* karastusjook Baikal, liitrises klaaspudelis, poolik (ema ostis selle ükspäev, et lapsed saaksid maitsta, kui hea jook… aga ei olnud eriti hea, sestap jäi järele)
* greibimaitseline Gin Long Drink, pooleliitrine purk, täis (no mina sellist asja küll majja pole toonud! ahei, selle jättis maha keegi, kes külas käis ja oma joogi kaasa võttis, aga minu käest midagi paremat sai)
* Albert le Coq õlu, pooleliitrine pudel, täis (võiks olla minu ostetud, aga ma ei usu, et ma pudelis õlut olen raatsinud osta. Keegi peale minu siin majas seda õlut küll ei joo ja, nagu näha, ega minagi eriti)
* Albert le Coq õlu, pooleliitrine purk, täis (see on küll minu ostetud, ma arvasin millalgi pärast laulupidu, et see õlu maitseb mulle)
* Battery, 0.33l purk, täis (kindlalt minu, mul jääb alati Batteryt üle, kui ma peol joomisega piiri pean)
* Põltsamaa õunajook, 0.2l kõrrega pakk, täis (selle ma sain vist oma Statoili lasteeinega kaasa?)
* Tere piim, liitrine pakk, peaaegu tühi
* Powerade Citrus Charge, pooleliitrine pudel, peaaegu täis (???! misasi see üldse on selline ja kust see siia sai ja millal ta ära läheb???)
* Aura viinamarjamahl, liitrine pakk, peaaegu täis (minu kallid vennad, ma ei joo viinamarjamahla, kui te just peate seda ostma, siis jooge palun edaspidi ise ära või võtke kaasa, kui lahkute!)
* Pepsi Max, pooleliitrine pudel, poolik (no MINA igatahes sellist asja ei joo)
* kirsimahl ebamäärase suurusega pudelis, natuke on põhja peal veel järel (see on muide minu enda tehtud mahl ja väga hea, ainult et keegi ei kipu seda jooma, kuni kõrval on Pepsi Maxi)
* Aura õunamahl, liitrine pakk, peaaegu täis
* Aura granaatõunamahl, 2 liitrist pakki, neist üks kinnine ja üks poolik (ma peaksin meeletult palju granaatõunamahla jooma oma madala hemoglobiini pärast, aga ma ei suuda, kui kõrval on õunamahla või kirsimahla või isegi Põltsamaa õunajooki… või kuni kraanist vett tuleb natukenegi veel)
* Farmi hapupiim, kiloses kotis, poolik (see on igatahes vanaisa ostetud ja tema seda tarbib kah)
* Tere kohvipiim, see kümnene pakk väikseid kolmnurkseid piimapakikesi, umbes pooled on alles, aga see vist ei lähe päriselt joogina arvesse?
* Kombucha, pooleliitrine plastikpudel, täis (see on mingi veider saksakeelsete kirjadega limonaadilaadne asi, mida Tarmol hirmsasti vaja oli kusagilt paari tuhande kilomeetri kaugusel olevast bensukast kaasa osta, aga juua ilmselt pole veel vaja olnud)
* Karmi, piwo karamelowie, kaks 0.3l pudelit, täis (alkoholivaba magusavõitu poola õlu, no ma ei imesta, et see ikka veel seal külmikus oli, aga ma tõstsin ta välja, niigi on ruumi vähe)

Aga süüa mul ei ole ja kuidas saakski, külmkappi ei mahu ju…

3 kommentaari “kas oli kevad või oli sügis mäletan loikudel klirises jää”

  1. kusjuures inventuur oli mul hooletult tehtud, eile leidsin lisaks veel purgi mingit jääkohvi (Icepresso).

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: