ich bin nur ein mädchen das sagt was es fühlt

Sarjast “piinlikke ülestunnistusi” – kui Andri vihjas mingile eestikeelsete lugude mp3-plaadile, mis kelleski teises paistab vägivaldseid tundeid äratavat, siis… te ei taha teada, milline mp3-plaat minu automakis juba teist ringi ketrab (“juba”, mitte “alles”, sest see ring pole mitte pisike). Tegu peaks olema koopiaga minu eelmises arvutis olnud muusikakataloogi alamkataloogist “miscellaneous” – meil kõigil on … Loe edasi “ich bin nur ein mädchen das sagt was es fühlt”

Sarjast “piinlikke ülestunnistusi” – kui Andri vihjas mingile eestikeelsete lugude mp3-plaadile, mis kelleski teises paistab vägivaldseid tundeid äratavat, siis… te ei taha teada, milline mp3-plaat minu automakis juba teist ringi ketrab (“juba”, mitte “alles”, sest see ring pole mitte pisike). Tegu peaks olema koopiaga minu eelmises arvutis olnud muusikakataloogi alamkataloogist “miscellaneous” – meil kõigil on mingi sarnase sisuga muusikakaust olemas, ma arvan, see on see, kuhu me paneme mingid üksikud suvalised lood, mille jaoks meil eraldi kohta ega kontseptsiooni pole. Ja seal on oi, milliseid laule.

Laule, mis tuletavad meelde esimesi armumisi ja seda, millised poisid kunagi meeldisid ja milliseid plakateid sai toaseinale pandud ja kuidas oli veel lootus, et ükskord saab kõik olema nagu filmis. (Näide: Richard Marx – Nothing’s Gonna Change My Love for You)

Laule, mis tekitavad kahestust, et enam kunagi ei saa olla nii noor kui ükskord ammu. (Kollane allveelaev G – Eleonore)

Laule, mis tekitavad kergendustunnet, et enam kunagi ei pea olema nii noor kui ükskord ammu. (Real McCoy – Another Night)

Maailma rahvaste muusikat selle sõna halvimas tähenduses – mitte see ehedale rahvamuusikale lähedane folgimuusika, ega ka see popp ja noortepärane jazzkaaremuusika, vaid see muusika, mis oli ühel konkreetsel nädalal ühes konkreetses riigis edetabelite tipus ja tuli kogu aeg raadiost. Umbes nagu tuleks mõni poolakas Eestisse ja ostaks endale kaasa Jüri Homenja plaadi, sest plaadipoes kinnitati, et seda ostavad eestlased praegu kõige rohkem. Muide, see poolaka ja Homenja lugu on tõestisündinud. Praegu ta vist saaks Nexuse või midagi? (Area – Bidi moj)

Laule, mis on viimase 40 aasta jooksul võitnud Eurovisiooni lauluvõistluse. (Nicole – Ein bisschen Frieden)

Laule, mis on viimase 10 aasta jooksul kaotanud Eurovisiooni lauluvõistluse, aga oleksid sama hästi võinud ka võita ja kokkuvõttes vahet ei oleks. (Prime Minister – Northern Girl)

Muidu täitsa korralike rokkarite veidi piinlikke ballaade. (Alice Cooper – Hell is Living Without You)

Täiesti ootamatut koorimuusikat. (Tartu Noortekoor – Ta lendab mesipuu poole)

Kaheksakümnendate vene estraadi. (Alla Pugatšova – Million alõh roz)

Kokkuvõttes, tohutu hulk laule, mille ainus funktsioon on midagi meenutada – aegu, kohti, inimesi. Hämmastav, kui hästi nad sellega toime tulevad.

4 kommentaari “ich bin nur ein mädchen das sagt was es fühlt”

 1. Millegipärast tekkis minus kahtlus, et “Nothing gonna change…” vokaal ei ole mitte Marx-poiss. Guugeldamine tuletas meelde, et oli jah üks teine, Glenn Medeiros nimelt.

  Aga mulle meeldib teinekord vaadata saastfilme, mida ma tattninana jumaldasin.

 2. Usuksid sa seda…et ka mulle sattus täna õhtul täiesti kogemata kätte ja seejärel draivi enda misc-mp3-kogu aastast ’97. Olin isegi selle plaadi olemasolu juba ammu unustanud.. Hämmastavaid kokkusattumusi juhtub ilmas.

 3. Palakesi minu MyDocuments/muss/Misc kataloomast:

  – J.M.K.E – Jason Donovani m*nn.mp3

  – Marvin Gaye – Let’s Get It On.mp3

  – Scorpions – Rock You Like a Hurricane.mp3

  – Vonda Sheppard & Barry White – My First My Last My Everything.mp3

  Igal lool on oma emotsioon ja oma kindel koht ja tähendus mu päevis, kas varasemast ajast või siis kehtival hetkel.

  Me oleme kõik nii erinevad, samas nii samad.

 4. Mul on igal MP3 plaadil alati olemas miscellaneous kataloog, mis just nimelt selliseid üksikuid lugusid sisaldab. Ja plaate kokku vist nii 20 ringis. Peaks ükspäev võtma kõik need ette, lood kenasti ära sorteerima ja juba DVD peale kirjutama, saaks ruumi vähemaks ning rohkem lugusid plaadile ;)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: