Carp küsis hommikul cafes: “millest

Carp küsis hommikul cafes: “millest te, ajaveebnikud, kirjutada kavatsete?” Ma tahaks täna hoopis rääkida, millest ma kirjutada ei kavatse. Kuigi tahaks. Ma tahaks aegajalt väga oma tööst kirjutada. Mul lihtsalt on võrdlemisi lahe ja huvitav töö, aga sellise eripäraga, et ma ei peaks temast eriti rääkima. Ma olen nimelt infosüsteemide audiitor ja sellepärast näen ma … Loe edasi “Carp küsis hommikul cafes: “millest”

Carp küsis hommikul cafes: “millest te, ajaveebnikud, kirjutada kavatsete?” Ma tahaks täna hoopis rääkida, millest ma kirjutada ei kavatse.

Kuigi tahaks. Ma tahaks aegajalt väga oma tööst kirjutada. Mul lihtsalt on võrdlemisi lahe ja huvitav töö, aga sellise eripäraga, et ma ei peaks temast eriti rääkima. Ma olen nimelt infosüsteemide audiitor ja sellepärast näen ma iga päev huvitavaid asju – seejuures tohin ma igale poole oma nina toppida ja minuga käitutakse ekstraviisakalt:) Teistpidi siis klausliga, et ma ei tohi veebi välja riputada, mida huvitavat ma nägin.

Vahel oleks mul küll tahtmine siin rõõmustada või kurvastada asjade üle, mis ma avastanud olen. Mõnikord tahaks lihtsalt kilgata, et teisipäevase kliendi IT-juht oli ekstrailus poiss… või siis kurta, et järgmisel nädalal pean intervjueerima meest, kes iial hambad ei pese. (NB! mõlemad situatsioonid on täiesti fiktiivsed!) Ja muidugi tahaks ma vahel rääkida eriti tobedatest või eriti kavalatest süsteemidest, mida inimesed kasutavad… ja kommenteerida erinevate firmade sööklate toitu… ja siis veel serveriruumid, mu lemmikud! Kui te teaks, milliseid serveriruume on olemas;)

Ja üldse on see selline töö, et vahel on tunne, nagu loeks mõnd Arthur Hailey romaani. Kriminaalsuse poolest jätab väheke soovida, aga muidu saab väga ilusti erinevat tüüpi firmade tööpõhimõtted selgeks – et kuidas töötab lennujaam või hotell või kaubamaja. Seejuures sellisel meeldivalt populaarteaduslikul tasemel.

Jah. Sellest kõigest ei kavatse ma teile kirjutada:)

4 kommentaari “Carp küsis hommikul cafes: “millest”

  1. Ma ei mõista, miks sa siis eputad ja edvistad oma mõtetega, kui sa neist rääkida ei või. Kellel seda jama vaja on. Ilmselt ei ole sul kedagi, kellele rääkida. Kas on nii? Igatahes oled sa juba sellega piisavalt infot avaldanud, et sa oled Kitty ja infosüsteemide audiitor.

  2. Teller, mille vastu sul siis huvi tekkis – et milliseid serveriruume on olemas? Lähme joome kuskil koos tassi teed ja ma räägin sulle:) Aga veebi ei riputa.

    Infosüsteemide auditist kui sellisest võiks rääkida küll, see ei ole mingi saladus, pigem vastupidi. Aga ma ei ole selline populaarteaduslik blogija nagu sa, Teller, ise – ma tahaks lihtsalt aegajalt õelalt ja aegajalt rõõmuga kommenteerida ühtteist nähtut. Ja eks ma seda vahel teen ka, sõprade seltskonnas ja nimesid nimetamata. Aga siia ma ei saa nii vabalt kirjutada ja ilmselt igaüks saab isegi aru, miks. Mis siin seletada.

    Aga ma olen nagu Jüri Vene – öelda ma ei või, aga ma võin mõelda ja siis teile rääkida, mida ma mõtlen;)

  3. JV eest 5 huumoripunkti :) IT-audit kah põnev, aga kui pole Discovery Channel, mis siis ikka. Põnevust tekitasid ikka need seigad, just need, mida ei saa tõesti kirjutada. Eks ju endalgi jääb palju tsensuuri kinni.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: