sitten sun kanssasi maailmalle lähten

Ega ma ei teagi, kas see on juhus või on aastad mulle tõesti midagi õpetanud, aga seekord suutsin ma käia tudengilaulupeol ilma ühegi suurema kaotuseta. Käed-jalad, pea ja süda on alles, ehk küll mitmest kohast veidi marraskil. Hääl ei ole väga ära, ainult kurk valutab. Purjus olen olnud, aga paha pole hakanud. Maganud olen vähe, … Loe edasi “sitten sun kanssasi maailmalle lähten”

Ega ma ei teagi, kas see on juhus või on aastad mulle tõesti midagi õpetanud, aga seekord suutsin ma käia tudengilaulupeol ilma ühegi suurema kaotuseta. Käed-jalad, pea ja süda on alles, ehk küll mitmest kohast veidi marraskil. Hääl ei ole väga ära, ainult kurk valutab. Purjus olen olnud, aga paha pole hakanud. Maganud olen vähe, aga see-eest hästi. Ära kaotanud ei ole midagi peale rohelise veepüstoli, aga see oligi kehv püstol ja pealegi kingiti mulle hiljem uus (mis on veel kehvem, aga mõte on see, mis loeb, eks ole). Okei, ma ei tea hetkel, kus mu päikeseprillid on, aga nad olid mul peas veel eile öösel kell kaksteist, mis on igatahes hea tulemus.

Kõige ägedam hetk oli vist see, kui me laupäeva pärastlõunal kahe frakis härraga mööda Anttila poodi ringi kondasime, rootsi keeles rääkisime (sellepärast ma muide just nende poistega asju ajama hakkasingi – nad olid soomerootslased ja sellistega ma ei häbene rootsi keelt rääkida, sest neil on hullem aktsent kui minul), õlut jõime (seda ei oleks me pidanud tegema, nagu turvameeskond meile korduvalt meenutamas käis) ja päästeveste selga proovisime. Ja päikseprille pähe. Ja rongiga mängisime. Tühja õllepudeli peitsime karude vahele (küllaltki lame sõnamäng, eks ole), punaseid vanniparte ei ostnud, ostsime hoopis veepüstolid. Kes ütles, et meestega ei saa poes käia?!

Mikael ja Anders olid sellepärast ka mu lemmikud, et nad olid päriselus matemaatikaõpetajad ja teadsid peast 20 pii kohta pärast koma; nad täitsid oma veepüstolid siidriga; nad õpetasid mulle paar lahedat matemaatikapõhist seltskonnamängu ja mõnedki uued rootsikeelsed sõnad; nad oskasid eriti osavalt briti aktsenti järele teha; nad nägid oma frakkides pagana head välja; last but not least, nende seltsis ja abiga jõin ma Leif Segerstami 111. sümfoonia ilusaks ja see võib vabalt olla mu elu muusikaalane tippsaavutus.

4 kommentaari “sitten sun kanssasi maailmalle lähten”

  1. Soomerootslaste keelt, muideks, peavad paljud rootslased just väga ilusaks, mitte “hulluks aktsendiks”, ja eestlaste aktsent pidavat veidi nende hääldust meenutama, nii et laupäeval Stockholmils you’ll do all the talking, ok? :)

  2. Öl e gott och vår accent är inte ett dyft roligare eller tråkigare än något annat språk, det låter bara mera annorlunda. Det är roligare att ha kul, och då kan en vattenpistol vara bra att ha till hands…

  3. Det är inget fel med er accent, tvärtom, det är det snyggaste jag vet. Och din estniska är ganska bra också, Anders;)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: