let the daylight in on a better day

vaatasin juba, et lõpuks ometi õnnestus mul teha postitus, mille kohta kellelgi midagi öelda ei ole (ei, ma ei nuru siin, et omg, kommenteerige ometi, vaid lihtsalt nendin, et tõesti, kuidas te peakski reageerima infole, et ma teatava regulaarsusega söön, raseerin ja loen ajalehte. “ahah” oleks adekvaatne lõpetus sellele teemale, eks). aga siis Maret FBs ikkagi küsis, et kuidas see püsitellimus lillede puhul välja näeb.

vastame: väga ilus eelkõige:)

lilli saadab mulle Freddie, kelle tellimusmudel mulle üliväga meeldib selle poolest, et kuigi ta hea meelega saadaks neid igal nädalal, on lihtne jätta vahele nädal või mitu või üldse ükskõik kui pikk ajavahemik. nii et ma pigem rõõmustan end kimbuga kord kuu või paari jooksul; suvel harveminigi. samas saab ette tühistada ainult ühe kuu piires, nii et vahel mul läheb meelest ja siis tulevad üllatuslilled ja see on ju ka omal moel tore.

lilled pakitakse kenasse piklikku pappkarpi, mis tuuakse kohale kaubaveojalgrattaga (nii nummi!) ja kui mul vähegi on meeles eelmise korra karp hommikul välja tõsta, siis viiakse see ka sama hooga ära ja läheb uuesti käiku, nii et keskkonnasõbralikkuse eest täispunktid. ja ei, lõikelilli kui kontseptsiooni ma keskkonnavaenulikuks ei pea, minu meelest on okei neid murda ja vaasi panna. suur osa neist lilledes peaks olema siinsamas UKs kasvatatud ja osa tuleb Hollandist ka, sest enamus maailma lilli vist tuleb Hollandist.

kimp tuleb kokku panna ise, aga Freddie annab kaasa kena samm-sammult õpetuse, kuidas seda teha – mis iga lille nimi on ja mis järjekorras ja kuidas neid vaasi paigutada. veebis on videod ka, kui muidu segaseks jääb, aga mul pole neid kunagi vaja läinud – see pole mingi jalgratta tagakummi vahetus :) ja lõpuks on alati nii uhke tunne, et vaadake, ise oma kätega tegin nii ilusa asja!

isegi kui ma raatsiks iga nädal lillede eest maksta (ma ei raatsi, see on 25 naela kord ja kuigi see tundub sellise teenuse eest õiglane hind, siis mul ei ole eelarves kodukaunistamisele selliseid summasid ette nähtud – ma pole nii palju koduski!), poleks sel mõtet, sest üks kimp peab vaasis korraliku hooldusega (vee vahetamine ja varte kärpimine) vastu kaks või isegi kolm nädalat. kaks (komposteeruvast materjalist) pakikest mingit pulbrit antakse ka kaasa, mida sinna lillevette panna, aga ma tihti unustan seda panna ja isegi siis säilivad väga kenasti.

3 kommentaari “let the daylight in on a better day”

  1. Ma ei jõudnud veel eelmise postituse juures kommenteeridagi, kui juba uus postitus peale tuli. Ega mul midagi muud polekski olnud öelda kui vaid seda, et ma pidin lausa googledama mida retinool tähendab :D

    Mulle ka väga meeldivad ja olen alati väga rahul olnud nende postis saadetud lillekimpudega. Ma ise neid küll ei ole tellinud, aga mu üks naaber on paaril korral mulle neid tänutäheks saatnud ja no tõesti nagu oleks tegu mingi imevärgiga. Minu lilled on veel sellised olnud, mis tulevad väga kitsas/õhukeses karbis (peaksid mahtuma läbi ukse postiluugi) ja see on uskumatu kui ilusaks suureks kimbuks need lilled muutuvad peale seda, kui nad on paar päeva vees olnud. Ja kestavad tõesti vabalt üle kahe või isegi kolme nädala.
    Ühel korral olid tulpidel veel ka sibulad all mis sai ära lõigata ja aeda istutada. https://www.bloomandwild.com/flowers-by-post

  2. Huvitav, miks mõned mu kommentaarid tulevad läbi ja mõned mitte? Eelmist segas võib olla lisatud link, aga samas ka mu ilma lingita kommentaarid on siin vahel kuskile kinni jäänud.

    1. tead, see on absoluutne mõistatus! kui kommentaar peetakse kinni lisatud linkide pärast, siis ma saan selle kohta maili. aga sinu omad maanduvad (vahel, mitte alati, eks) lihtsalt vaikselt salaja spämmi hulka ja ma leian nad ainult siis üles, kui otsima lähen. ma olen kõik settingud üle vaadanud ja ma EI SAA ARU.

Lisa kommentaar