ärkad kui üles läind olen ma

mõtlesin, et kui täna ka postituse teen, siis olen püstitanud elu rekordi – kuu aega järjest iga päev blogitud, mitte nagu see eelmise aasta detsembriprojekt, mis jõululaupäevaga kolaki ära lõppes nagu advendikalender ikka. aga kolasin natuke arhiivis ja selgub, et 2018. aasta augustis sain ka terve kuuga hakkama ja august on pikem kuu kui november. samas mäletan, et tollal oli ikka nurinat, et kas raamatuarvustus või puhas pildipostitus loeb. et mis blogimine see ka on.

ühtlasi leidsin blogi statistikast tabeli, mis näitab, et keskmine sõnade arv ühe mu postituse kohta on 2003. aasta 128 sõna pealt tõusnud 2020. aastaks 676 peale. ei ole täheldanud, et mul seejuures palju rohkem öelda oleks, puhas ballast kõik.

sel aastal mõtlesin küll, et advendikalender tuleb pigem piltidega – ma ei ole peaaegu üldse jaganud oma sellesuviseid matkafotosid ja mul on neid päris palju ja ägedaid varuks. karta on, et ma ei suuda ka kommenteerimast ja seletamast hoiduda, sest eks iga pildi juurde mingi lugu ikka käib… aga kui tuleb vahel ainult pilt, siis mõelge selle keskmise sõnade arvu peale.

2 kommentaari “ärkad kui üles läind olen ma”

  1. Sõnad ei ole ballast enamasti.
    S.t. olen lugenud teadusartikleid, kus kohutaval hulgal keerulisi lauseid ja termineid ja 10 lk – ja kui ma selle viimaks läbi olen närinud, on seal mõtteid nii palju, kui oleks 11 lihtsalt sõnastatud lausega saanud ära öelda.
    Aga kui seesugust kummivenitamist ei ole, on normaalne tekst, sõnad tekitavad tundeid ja meeleolusid ja mõnu iseenesest.
    Mu väga vana pahurusetekitaja on, kui küsitakse, mis on selle romaani mõte. Krt, kas sa arvad, et keegi oleks viitsinud romaani kirjutada, kui mõtte saaks paari lausega ära öelda? Siis ta oleks kirjutanud need paar lauset, dohh!

  2. Ma ei ole üldse matkajuttude fän, aga sinu jutte olen küll alati väga suure naudinguga lugenud. Samas rõõmustan kindlasti ka lihtsalt pildipostituse üle, seega lase aga tulla :)

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: