kulunud kampsun teksad ja rätt

olen vist ennegi vihjanud, et glamuuri mu argipäevades tegelikult kuigi palju ei leidu, tehasetööline nagu ma olen. kuni selleni välja, et kontoripäevade lõunasöögi ostan supermarketist, ja ma ei räägi siin Stockmanni kulinaarialetist (oh, olid ajad).

seega rubriigis “triviaalsed postitused”: täna püstitasin vist isikliku rekordi oma isiklikus pisikeses “Tesco meal deal challenge’is”. mis seisneb kolmenaelase lõunapakkumise (võileib/salat, jook, snäkk) väärtuse maksimeerimises – tuleb leida võimalikult kallid, aga siiski selle kampaania alla kvalifitseeruvad toidud-joogid, et saada võimalikult suur allahindlus.

tänane tulemus: 6.75! (st 3 naela maksin ja 3.75 oli allahindlus.)

kõik need asjad maitsevad muide täpselt ühtmoodi, nii et ilma väljakutseta olekski väga raske sealt midagi välja valida. võileibu võiks samahästi kinnisilmi rabada (kana? muna? kalkun? peekon? vahet pole!) ja ükskõik mis kirjadega smuutidel ei teeks pimetestis kindlasti vahet.

iga päev ma ka Tescos ei söö. kui vahel end väga hellitada tahan, siis lähen McDonald’sisse! sest 1) soe toit, 2) saab sees laua taga istuda. jah, sellised mu standardid neil päevil ongi.

12 kommentaari “kulunud kampsun teksad ja rätt”

 1. Ja mina maksin täna Tokumarus 9.20!!! Tõsi, nende poke-kauss lõhega on pmst kõige maitsvam asi, mida lõunaks üleüldse süüa on võimalik. Ja hommikusöök tehti mulle täna miskipärast üldse välja. Aga kolme rahaga siin vist süüa ikkagi ei saa mitte kuidagi. (Supikas ehk saab? pean endale isikliku odavlõuna-väljakutse korraldama.)

  1. Tokumaru ei ole tõesti isegi Tartu kontekstis (kus ma kogu aeg odavate kohtade vähesust kirun) kõige odavam. Mu lemmikdiil on Pirogovi 3-eurone supp (või 5-eurone komplekt supp+kook+kohv/tee), mis on muidugi kallim kui Tesco variant, aga sealjuures ka päris nõudega ja laua taga ja ise ei pea nõusid koristama. Ja need Piro supid on tõesti head. Leib või sai supi kõrvale muidugi ka.

   Pierre’i päevasupp on kah umbes 3 eurot (tähendab, 2.95). Ja Delta kohviku oma kah kolmekas. Mõlemas samuti päris nõud ja laud.

   1. tglt vist ongi 3-eurone supp tüüpiline Tartu odav-päevakas. Poelahendusi ei tea.

    Kaukaasia söögikohal Smile’il on ka tavamenüü supid kolme euro ringis, osa üle, osa alla selle.

    Mu inglise tantsuõpetaja fännas viimati Eestis käies väga, et tüüpiline odavlõuna on siin supp, mitte võileib. Sh need purgisupid, mida poes müüakse ja kodus ise veega pikendatakse.

   2. ja siis on veel võimalus võtta Pihlaka kohvikus mingit kaalurosoljet või -kartulisalatit vms vanakooli salatit. Nende kilohind varieerub 4.90st 8.50ni, nii et olenevalt salatist võib 3 euro eest päris hea kulbitäie saada.

 2. kõik need Tokumarud ja supid ja salatid on ju väga ägedad, aga võrdleme ikkagi võrreldavat – kust ja millise toidu Tartu või Tallinna äärelinna tehasetööline saab? ilmselt tehase sööklast ja ilmselt päris normaalse kõhutäie normaalse hinnaga… aga mingeid kohvikuid ja restorane neilgi vaevalt valida on?

  Londoni kesklinnas töötades olid ka minu jaoks avatud kõik toiduturud (soe söök suvalisest etnilisest köögist maksis aastaid tagasi viieka, nüüd tuleb pigem 6 või 7 naela varuda vist) pluss igasugused lõunasöögile spetsialiseerunud söögikohad. pokekausid, ohtra hummusega ja värskelt grillitud kanafileega maroko salatid… kõht läheb tühjaks juba mõttest. 3 naela eest muidugi suurt midagi ei saanud, aga ega ma seda 3-naela-projekti ei teegi raha kokkuhoiu mõttes, vaid see on rohkem meelelahutus ses toidukõrbes, kuhu nüüd sattunud olen…

  (kui googeldasin huvi pärast, et kas keegi teine on meal dealist suutnud rohkem väärtust välja pigistada kui 6.75, siis sain põhiliselt teada, et Tesco meal deal ongi tuntud ja tunnustatud kui kõige soodsam lõunasöögivariant kogu riigis. vot siis.)

  1. Tehastel on jah ilmselt oma sööklad, mõni reklaamib enda oma lausa linnarahvale välja. Tartus on muidugi see iseärasus, et ka “äärelinna tööstus” võib asuda kesklinnast 2-3 km kaugusel (ma tajun Salvesti – kellel on oma söökla – täiega kauge kohana, peaaegu linnast väljas, aga Raekoja platsi on sealt 2,8 km, kes ei taha Salvesti sööklat, leiaks ilmselt sealt vahepealt ka midagi).

 3. Ma juba viimased 7 aastat kohalikus Londoni toidukõrbes. Siin on muidugi ülikoolile omased canteenid (sööklad) aga ma ennem nälgin, kui raha eest seal pakutavat endale sisse söön. Ma olen muidugi ka piisavalt pirts aga mu meelest ei kvalifitseeru seal mitte üks asi kõlbulikuks inimtoiduks.
  Lahendus on olnud kõik need aastad omale lõunasöögi kaasa võtmine – säästab nii igapäevasest ahastusest kui aitab ka väljaminekuid paremini manageerida. Food for thought kaaskannatajatele? (pun intended)

  1. mis need mittekõlbulikud toidud on? pingutan kujutlusvõimet – vettinud võileivad? (meenutades, mis mu inglise tantsuõpetaja rääkis.)

   1. Pigem väga kuivad võileivad, kus saiapätsi vahele on torgatud viil juustu, mis pole iial lehma näinud ja sink, mis pole elus ühegi sea küljes olnud.
    Muus osas rasvast nõretavad ja vettinud friikad paneeritud kalataolise olendiga ja hulkuri saapatalda meenutav pizzalõik. Ilmselt on veel valikut aga ma ei ole juba mitu aastat üheski canteenis käinud ega oska kahjuks ka öelda, palju see soe söök maksab.
    Raamatukogu kohvikus saab lisaks kohvile, karastusjookidele ja kartulikrõpsudele osta ka saiakesi.
    Nagu öeldud, ma olen pirtsakas aga samas ei käi ka ükski mu kolleeg canteenist omale lõunat ostmas. Üliõpilased on vist vähenõudlikumad ja nemad ikka käivad seal söömas ka, ma olen aru saanud.

 4. Kas te olete poes käies ka mingeid brexiti mõjusid märganud? ajakirjandusest on siin silma jäänud autojuhtide puuduse teema ja kuidas kütus ei jõua bensujaamadesse, aga paar uudist on silma jäänud ka sellest, kuidas x kaubaartikli peale tuli Johnsonil mingi ELi riigiga eraldi leping sõlmida, et defitsiiti vältida. Kui palju sellest tajuda on?

  1. Ma veel pole kohanud olukorda, kus mingit konkreetset kaubaartiklit, mis muidu alati olemas olnud, nüüd äkki ei ole, sest BREXIT. Osa artikleid tundub vaid kuidagi haledama kvaliteediga olema, nt puuviljad. Aga see võib tuleneda ka hooajast.
   Aga hinnad….oh appi! Me käime abikaasaga samades poodides (Sainsbury, kohalik väike Tesco kõrval majas ja Waitrose) ja ostame suht samu asju samades kogustes nagu ennegi aga iga jumala nädal on ostukorv kallim. Selle aasta algusega võrreldes on kuu toidu eelarve (ei sisalda väljas söömist) suurenenud umbes 25-30%.
   Muus osas pean inimeste tööle võtmisel arvestama migratsioonikuludega, sest nüüd tuleb sponsoreerida ka EL liikmesriikidest saabuvaid õppejõude. Enne oli see vajalik vaid kolmandatest riikidest pärit töötajate puhul.
   Samas on märgata olulist langust nii EL liikmesriikidest tööle kandideerijate kui üliõpilaste osas. Ei kiputa enam nii väga UK-sse. Põhiline mitte-UK üliõpilaste mass tuleb nüüd Aasiast (India, Pakistan, Bangladesh) ja tööle kandideerijad samuti kas Aasiast (Hiinast on palju) või Aafrika riikidest (LAV, Nigeeria, Uganda).

   1. Oi, minul on küll alailma olukorrad, kus ma ei saa seda brändi või seda toitu, mida tahaks, sest… lihtsalt pole, riiulis haigutab tühi koht. No umbes nii, et ma tahaks osta Tescost kõige odavamaid homebrand täisteraspagette, aga pasta riiulis on ainult Napolina valged spagetid ja Tesco valged sarvekesed ja edasi on kaks meetrit lihtsalt… auk. Nälga ei jää, aga menüüd plaanin praegusel ajal küll selle põhjal, mida saada on, mitte, nagu vanasti, mida tahaks või mis soodukaga on:)

    Nii tark ma pole, et oskaks öelda, kas põhjus on pandeemia või brexit või merekonteinerite puudus või kuskil kanalis risti olev laev või all of the above. Aga defitsiidiaja vaib on küll kõva :D

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: