‘cos i don’t think that they’d understand

Ma avastasin praegu, et mul on vaja osta üks arvuti ja ma ei tea, kuidas seda tehakse. Mälud-kõvakettad-taktsagedused-operatsioonisüsteemid… ma olin nende teemadega viimati kursis siis, kui 486 oli veel päris kõva sõna. Rääkimata sellest, et mul ei ole konkreetselt aimugi, mis nimega poodides Tallinnas arvuteid müüakse ja millistesse neist tasub minna ja millistest eemale hoida. … Loe edasi “‘cos i don’t think that they’d understand”

Ma avastasin praegu, et mul on vaja osta üks arvuti ja ma ei tea, kuidas seda tehakse. Mälud-kõvakettad-taktsagedused-operatsioonisüsteemid… ma olin nende teemadega viimati kursis siis, kui 486 oli veel päris kõva sõna. Rääkimata sellest, et mul ei ole konkreetselt aimugi, mis nimega poodides Tallinnas arvuteid müüakse ja millistesse neist tasub minna ja millistest eemale hoida. Õpitud abitus on ikka jõle asi.

Kust otsast ma selle kõigega nüüd peale hakkan? (“Küsi oma mehelt” on vale vastus.)

See on ikka hämmastav, kui palju on neid asju, mida ma ei oska osta, sest ei tea, mis küsimusi müüjale esitada ja mida tema omadele vastata… Kas teie oskate osta autot, arvutit, lumelauda, kitarri, hooldust või lisavarustust mõnele neist asjadest, kaasaegset klassikalist muusikat, aiaväetisi…? Mida te teete, kui ei oska, aga ikkagi vaja on? Kas kusagil on olemas mingeid vastavaid kursusi? “Coping in the 21st Century Part I: How to Survive in Consumer Society” vms…

11 kommentaari “‘cos i don’t think that they’d understand”

 1. Mina küsin müüjalt täpselt neid asju, mida ma ei tea. Ja täpselt nii rumalalt nagu ma mitteteadjana küsida oskan. Nende funktsioonide kohta, mis mind huvitavad. Ja kui ta mulle vastata oskab, jääb üle ainult usaldada või mitte. Aga kuidas kontrollida, et ta õigust rääägib, seda küll ei tea. Arvutite kohta küsin oma töö juures IT -mehelt.

 2. Ordi on jah vist õige valik. Tegelikult tänapäeval see arvuti ostmine eriline kunst ei ole. 8-10k saab väga hea arvuti, 17” flat kuvari ja kõik klaviatuurid ja hiired kaasa.

  Ordi lehel on ka kaks head pakkumist väljas kohe, mainitakse ka ära, (ÜLI)õpilastele erihind! =)

  http://www.ordi.ee/pood/

  Kui tahad, kirjuta. Seletan lihtsalt ära mida kui palju võiks olla.

  Jõudu! =)

 3. Autot ja arvutit ostaks ma koos isaga :D

  Ta on itimees, noh.

  Aga lumelauda oskan ma päris ise ka osta :D

  Aga noh, müüjalt võib ka küsida ju.

 4. raske juhus, ega sul nüüd vist muud üle ei jää kui pead naistearvuti ehk maakeeli mäki ostma.

  Näiteks “..on iBook ideaalne seltsiline ning mahub lisaks Sinu elule suurepäraselt ka Sinu seljakotti” — muidugi, Telleri traditsioonide ustavamad järgijad võivad oma elu ka riide- või paberkotis kanda.

 5. noh, minu käest võib küsida kaasaegse klassika kohta:)

  ja ongi sul peaaegu terve komplekt koos. mitte siis “küsi oma mehelt”, vaid “küsi oma sõbralt”:)

 6. Aiaväetiste ostmise koha pealt on mul mingid ideed. ja raamatu võiks ju kirjutada küll

  Aga kui sinul kui kogenud arvutikasutajal on probleem arvuti ostmisel, siis onju, see on mitteoskajale ju veel keerulisem?!

 7. Kodumaistest arvutitest soovitaks mina osta Microlinki.

  Kui ma umbes pool aastat tagasi ostsin ühe korraga arvuti Ordist ja Microlingist, siis Microlink jätis palju parema ning läbimõelduma mulje. Juhtmed olid korpuse sees ilusti kokku tõmmatud ja eest ära pandud, arvuti oli palju vaiksem ja kogu üldmulje jäi kuidagi soe. Ordi oma jättis aga sellise mulje nagu ma ise oleks poest jupid ostnud ning siis oma väheste oskustega kokku kruvinud.

  Kuid mõlemad arvutid töötavad tänaseni ilma igasuguste probleemideta.

 8. Aga mina ostaksin Ordi. Paraku on nii, et mina tean, mis detailidest minu ostetavad arvutid koosnema peaksid. Minu kogemus on, et ses osas on Ordi oluliselt paindlikum – ma saan arvutisse valida just selliseid osi nagu tahan. Microlink on kallim ka pealekauba.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: