ahvid pistsid vahvleid krokodillid kahvleid

Huvitav, kas Telleri ratas varastati siis ära või jäi alles. Ilmselt jäi alles, muidu oleks kuulda olnud:) Mina lukustasin oma ratta täna Ülemiste keskuse ette, sadula jätsin külge. Elu sees pole vist nii kiiresti poes käinud, kogu aeg oli närv sees. Või no seesama veider tunne, nagu oleks kellelegi kingi kuuse alla pannud. Maikuus:P Sealsamas … Loe edasi “ahvid pistsid vahvleid krokodillid kahvleid”

Huvitav, kas Telleri ratas varastati siis ära või jäi alles. Ilmselt jäi alles, muidu oleks kuulda olnud:) Mina lukustasin oma ratta täna Ülemiste keskuse ette, sadula jätsin külge. Elu sees pole vist nii kiiresti poes käinud, kogu aeg oli närv sees. Või no seesama veider tunne, nagu oleks kellelegi kingi kuuse alla pannud. Maikuus:P

Sealsamas kõrval Sikupilli keskuses käin kogu aeg rattaga ja ei põe üldse. Keskus on kordades väiksem ja kuidagi kodune ja ma kogu aeg usun, et keegi ikka hoiab mu rattal silma peal. Rattaparkla on seal otse ukse kõrval ka ja paistab läbi akna infoletti ära. Ülemiste oma on ukse lähedal küll, aga samas ikka nagu nurga taga. Ei tekita turvatunnet.

Liikluseeskirjast kah, sellega alustas Kaimar. Mulle on üks asi kogu aeg segane olnud, äkki keegi nüüd seletab kuidagi ära nii, et ma uskuma ka jään.

§ 234. Jalgratta ja mopeediga peab sõitma jalgrattateel, selle puudumisel sõidutee äärmisel parempoolsel rajal, välja arvatud käesoleva määruse § 97 kohase manöövri ajal. Jalgrattaga võib sõita ka teepeenral, kui see on selleks kõlblik, ohustamata jalakäijat.

§ 97. Enne pööret peab juht aegsasti suunduma sõidutee pärisuunavööndi vastava ääre lähedale. Nõue ei kehti sõitmisel ringliiklusega ristmikule ja pöörde korral, mida vastav liikluskorraldusvahend lubab teha ka mujalt.

Nii et siis äärmisel parempoolsel rajal; enne parempööret parema ääre lähedal (see on lihtne ja loogiline); enne vasakpööret vasaku ääre lähedal (??? et siis vasakpoolse raja vasakus servas ???); aga kui ma otse tahan sõita ja äärmine parempoolne rada läheb paremale, mis ma siis teen?

Noh, reaalselt ma muidugi võimalusel vahetan rada ja sõidan kõige parempoolsemat rada mööda, mis mind õiges suunas viib. Enamasti ei saa seda teha, sest autojuhid ei lase. Mis seal ikka, ratas käekõrvale ja jalakäijana üle selle õnnetu parempöörderaja… Aga ma LEst küll välja ei loe, kuidas ma tegelikult toimima peaksin.

Ja veel – mis on “enne pööret aegsasti”? Kui me jälle räägime vasakpöördest, mida ma pean tegema vasakpoolsest reast ja ilmneb, et suisa selle vasakust servast (appi) – kas ma siis võin sõita kogu aeg telgjoone lähedal?

Kui ma elaks näiteks Tartus, siis mind vist eriti ei huvitaks:) Aga minu põhimarsruudid rattaga hõlmavad Tartu maanteed Mõigust kesklinnani, Pärnu maanteed, Järvevana teed, Tammsaare teed, Sõpruse puiesteed… ma olen isegi Taksopargi ristis rattaga sõitnud. Tipptunni ajal.

Aga Västeråsis sõitsin ma pool aastat ainult rattaga ja rulluiskudega ja ei sattunud selle aja jooksul kordagi sõiduteele. No okei, linna peal mõned kohad ikka olid, kus tuli üle tee minna ja kus selleks polnud tunnelit ega silda. Mul oli roosa jalgratas, kolmekäiguline, 25-kroonise lukuga:) Oh, noor olla oli ikka nii lahe.

One thought on “ahvid pistsid vahvleid krokodillid kahvleid”

  1. maitia, kui mul on vaja mustamäe teelt linnu teele sõita, siis ma sõidan küll tüünelt mööda keskjoont. kui vaja, siis ka tipptunni ajal. :-)

    aga seal on pidev keskjoon ka, mittepideva telgjoonega maantee peal ei kipu tegema sellist asja, ilmaski ei tea, millal vastutuleva auto tagant keegi välja kavatseb lipsata.

    see parema serva värk on muidugi raskem, kui kirjasõna järgi võtta, eks tuleb tervet mõistust rakendada. autojuhid lasevad küll, tuleb piisavalt ülbe ja samas hästi nähtav (tuled, helkurvest) olla. :-)

    kellega on igal juhul probleeme, on tallinna ühistranspordi bussijuhid. vot need on küll sellised tegelased, et kõigepealt sõidavad sust üle ja siis jääb veel õigust ülegi.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s